Skip to content

Smagen af hjemmebryg

Jeg kan godt lide at kaste mig ud i noget nyt. En spændende hobby af en eller anden art. Nogle holder ved, andre glider ud i glemslen igen. Men jeg ved først, om det er noget for mig, når jeg har prøvet det, længere er den ikke. Det sidste nye er bryg selv øl, og det er i hvert fald en af dem, der bliver hængende. Det er sjovt, jeg kan lege den lille kemiker, og resultatet smager rigtig godt.

Det rette udstyr hjælper på det

Det kræver lidt forskelligt udstyr at komme i gang, herunder brygudstyr. Der findes mange forskellige slags på markedet, fandt jeg ud af, så jeg gik efter et, der virkede både nemt og logisk. Der er jo ingen grund til at gøre det for besværligt for en selv, især ikke når det er en helt ny hobby. Jeg fandt derfor et sted, der havde udstyr, der levede op til mine krav, og som havde forståelse for, at det skal være nemt for alle, også de nye, der kommer til.

Samtidig havde de pakker, der kunne bestilles, som indeholdt alt du skulle bruge til 25 liter bryg. Smage og typer kunne jeg læse om, og derfra kunne jeg vælge en smag og type, der tiltalte mig og mine smagsløg. Pilsner eller porter? Alle de svære valg.

Jeg kom i gang

Rom blev ikke drukket på en dag, og det gjorde mine første 25 liter heller ikke. Men der gik ikke længe, før næste omgang skulle over. En ny kasse, og så var jeg i gang igen. Nu er jeg dog nået så langt, at jeg laver mine egen forsøg med malt og humle. Det er vanvittig sjovt og spændende. De bedste bliver navngivet og brygget igen. De andre bare drukket den ene gang. Der er heldigvis flest favoritter og nu mere end et bryganlæg.