Skip to content

Vil du gerne have, at regnskoven bevares?

Regnskoven var her først – og den er vigtig

Regnskoven var her allerede utallige generationer før, at vi mennesker overhovedet kunne gå oprejst. Gennem tusinder af år har den fyldt enorme arealer med sin smukke fauna og sit fantastiske dyreliv. Helt uberørt og jomfruelig og kun med det formål at hjælpe jordkloden og fungere som hjem for et utal af dyrearter.

Så det er ikke bare for sjov, at regnskoven ligger og ser så flot ud. Udover at være smuk at se på er der en masse dyr, som er afhængige af regnskoven. Uden den ville de simpelthen uddø. 

Og selv i vores moderne samfund er over 1,5 milliarder mennesker direkte afhængige af de ressourcer, som de bliver skænket af regnskovens overflødighedshorn.

Desuden er regnskovsarealerne en vigtig brik i reduceringen af CO2-udledningen. Regnskoven er nemlig i stand til at binde og optage enorme mængder kulstof, som ellers var blevet til drivhusgasser. På den måde er regnskoven en vigtig brik i den samlede indsats for at bremse de klimaforandringer, som vi oplever.

Hvorfor fjerner vi mennesker regnskoven?

Når nu regnskoven er så vigtig for vores smukke klode, hvordan kan det så være, at vi rydder mere og mere af den? Ifølge FN forsvinder der hvert eneste sekund året rundt, hvad der svarer til tre fodboldbaner regnskov. 

Vi mennesker anlægger i stedet for landbrugsarealer, søger efter olie og ædelmetaller eller driver ulovlig tømmerhugst.

Kan udviklingen stoppes?

Heldigvis er der organisationer, som dedikerer deres arbejde til at bevare regnskoven. Én af dem kan du finde på Verdensskove.dk. Her har du mulighed for at købe et regnskovcertifikat, hvor din betaling går til arbejdet med at redde regnskovsarealer. Din indbetaling er endda fradragsberettiget, så for hver 100 kroner, du indbetaler, sparer 27 kroner i skat.

Verdensskove.dk arbejder for at sikre, at skovenes ressourcer bliver forvaltet socialt, miljømæssigt og økonomisk ansvarligt. Det sker blandt andet ved at arbejde sammen med de folk, der er afhængige af skoven og lever af det, som skoven kan give dem. 

Samlet set er den store indsats til gavn og glæde for det nuværende og fremtidige liv på jorden. 

Gør noget godt for jorden, dens befolkning og de mange dyrearter – støt Verdensskove.dk