Skip to content

Derfor skal du købe økologisk legetøj

I dagens Danmark er det ikke kun de økologiske fødevarer, der for alvor vinder frem, men også andre økologiske produkter såsom hudplejeprodukter, rengøringsmidler og økologisk legetøj. Det sidstnævntes popularitet er steget voldsomt i løbet af de seneste år, idet flere og flere ønsker at købe naturligt legetøj til deres børn, så bekymringen om farlige stoffer forsvinder. Derudover er det bedre for miljøet at købe økologisk legetøj, og miljøfokusset er lige så vigtigt at bevare i fremtiden.

Fordele ved det økologiske legetøj

Køber du økologisk legetøj i form af krammedyr, sutteklude og trælegetøj, vil du hurtigt kunne læse på etiketten, at denne type legetøj ikke indeholder skadelige stoffer. Der har på den anden side været mange forskellige sager omkring fund af hormonforstyrrende stoffer i plastiklegetøj, hvilket også er årsagen til, at trælegetøjets popularitet er steget i de seneste år. En anden fordel ved at købe økologisk legetøj er desuden, at du er 100 procent sikker på, at du giver din lille baby sundt legetøj, og dette er der endnu mere grund til, hvis barnet er nyfødt eller blot et par måneder gammel. Derudover er økologisk legetøj fremstillet af gode materialer. Den gode kvalitet findes især ved valg af trælegetøj, som ofte kan holde i mange år, og som derfor kan gives videre til de andre børn i flokken. Endelig formindsker du din belastning af miljøet, hvilket i stor grad er nødvendigt for, at dit barn kan vokse op i en tryg fremtid med de nødvendige ressourcer.

Eksempler på økologisk legetøj

Har du fået lyst til at købe nyt økologisk legetøj til din lille ny eller til dit 3-årige barn efter ovenstående læsning, findes der heldigvis masser af økologisk legetøj. Holder dit barn for eksempel af at være kreativ, kan du kigge nærmere på økologisk modellervoks, som bliver produceret af levnedsmiddelgodkendte råvarer. Skal du finde en dåbsgave eller en gave til den nyfødte, er der ligeledes god grund til at kigge nærmere på produkter fra mærket Suztain, som laver søde krammedyr og sutteklude.